Irriterende symptomen, conjunctivitis, aandoeningen aan de bovenste en onderste luchtwegen, epistaxis, allergische bronchopulmonale aspergillose, allergische schimmel sinusitis, dermatologische aandoeningen, ... de symptomen en pathologieën in verband met blootstelling aan schimmels zijn talrijk en gevarieerd. Van alle bronnen van blootstelling aan polluenten binnenshuis is schimmel inderdaad een vaak voorkomende en niet te verwaarlozen bron.

Door middel van de analyse van klinische gevallen, oefeningen en scenario's nodigt deze module u uit om zichtbare, maar even goed verborgen schimmels in het binnenmilieu te identificeren.  Tevens wil de module u leren begrijpen wat de voorwaarden voor de ontwikkeling van schimmels zijn en welke symptomen en pathologieën ermee gepaard kunnen gaan.

De module stelt vervolgens mogelijke pistes ter remediëring voor.  Eerst wordt echter de rol van de arts onderzocht, alsook de aanvullende diagnostische instrumenten die aan de arts door de openbare diensten ter beschikking worden gesteld.